Școala Încrederii e singurul proces integrat de schimbare a școlilor de stat având la bază date științifice. Procesul creează schimbarea în patru zone de dezvoltare: academic, leadership, wellbeing și educație globală.

Cum?

Procesul Școala Încrederii:

  • aduce împreună trei piloni strategici: expertiza în educație ( prin experiența Transylvania College), zona de psihologie (reprezentată de Mind Education) și mediul de business (catalizat de Impetum Group). Avem nevoie de toate aceste componente – educația, suportul psihologic și implicarea comunității de business- ca să schimbăm profund modul în care se face educație, pentru a transforma societatea românească.
  • transformă experienţele de învăţare ale copiilor prin schimbarea relaţiilor dintre elevi, profesori şi părinţi, din neîncredere în încredere, din critică şi respingere în acceptare, din dependenţă în autonomie, transformând astfel cultura organizațională din școli.
  • are ca fundament o cercetare în premieră, continuă, efectuată de o echipă de experţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, al cărei prim rezultat a relevat că lipsa încrederii între adulţi este una dintre principalele probleme existente în educaţie.
  • creează o rețea de școli de stat în care copiii sunt bine, directorii și profesorii simt ca împreună sunt mai puternici.
  • aduce familia ca focus pentru o dezvoltare sănătoasă a copiilor. Părinții primesc instrumentele necesare să învețe cum să fie bine cu ei înșiși, iar atunci când adulții de acasă sunt bine, copiii sunt bine și acasă și la școală.

Cui se adresează procesul?

Toți adulții dintr-o școală vor trece prin toate intervențiile.

Directori de încredere. Program de leadership in wellbeing.

Profesori de încredere. Programe pentru cadrele didactice şi personalul administrativ. Certificare de 1 an de zile pentru profesori cu maxim 5 ani experienta.

Elevi şi părinţi cu și de încredere. Programe pentru elevi și familii.

Mediul de business. Sprijin direct prin coaching, voluntariat sau alte modalități în școlile alocate sau adoptate.

Fii parte din Școala Încrederii!

Dacă vrei să faci parte din procesul nostru și să afli mai multe detalii despre program, trimite-ne un mesaj.