Ioana are 10 ani și e cel mai trist copil din clasă

De fiecare dată când merge la tablă abia scoate două cuvinte, iar atunci când își adună tremurând curajul de a vorbi, colegii ei râd zgomotos, în timp ce Ioana se face tot mai mică în fața clasei. Doamna învățătoare o vede, dar nu spune nimic, ci stă acolo, la fel de neîncrezătoare în ea precum Ioana. Ar ajuta-o atunci când se blochează, dar nu știe cum să înceapă sau ce să-i spună. Astăzi i-a dat din nou nota patru, pentru că nu a reușit să rezolve nici măcar o ecuație cu o singură necunoscută. În drum spre casă, printre lacrimi, cu ochii roșii și mici, Ioana privea pierdută în jur, în sufletul său de copil auzindu-se, într-un ecou singuratic, doar atât: „încă un patru.”

CE facem?

Încrederea ajută copiii să-și atingă potențialul maxim și este o abilitate care poate fi învățată. Și se învață…în școlile încrederii. 

Momentan, 284, din 37 de județe din toată țara (+ municipiul București). În România sunt aproximativ 7.000 de școli (cu personalitate juridică), în care învață și cresc peste 3.000.000 de copii. 150.000 dintre aceștia sunt în cele 284 de Școli ale Încrederii, însă restul de 2,9 milioane de copii sunt în școli ale neîncrederii, fricii și rușinii. Aspirația noastră este ca fiecare școală să devină o Școală a Încrederii. Îți mulțumim că ne ești alături în a schimba modul în care se face educație în România.

Pentru că atunci când bunăstarea emoțională există:

gestionarea conflictelor este îmbunătățită

abilitățile sociale se dezvoltă

relațiile sunt sănătoase

sănătatea mintală este mai bună;

crește încrederea și respectul de sine

Pentru că fiecare copil merită și fiecare copil, din fiecare școală, contează.

Campaniile noastre de strângere de fonduri

„Încrederea în sine se învață în școală”

noiembrie-decembrie 2022 

Problema: Elevii iau note mici la încrederea în sine/nu au încredere în ei. 

Soluția: Încrederea în propriile puteri poate fi învățată în școală. Și este. În școlile încrederii.

„Spune STOP violenței în școli”

aprilie-septembrie 2023 

Problema: 1 din 2 elevi este bullied (agresat/hărțuit), 4 din 5 sunt martori (ai unui act de bullying) și 10.000 de acte de violență au fost semnalate de inspectoratele școlare județene în ultimul an școlar. 


Soluția: Niciun copil nu ar trebui să meargă la școală cu frică și este datoria noastră, a tuturor adulților, să facem copiii să fie și să se simtă în siguranță.

Cum arată o școală a încrederii? Povești de bine…

De la elevi

De la cadrele didactice

De la părinți

De la donatori

Cuvintele care ne-au ghidat încrederea în acest an

Încrederea se traduce în diverse moduri, mai ales atunci când avem o comunitate de oameni minunați care ne ajută să schimbăm modul în care (se) face(m) educație în România

Împlinire

249 de profesori care fac parte din școli ale încrederii intrate în program în anul întâi, 2020, au răspuns la un chestionar, la începutul anului al 3-lea (sep-oct 2022), și consideră că implicarea în program i-a făcut mai satisfăcuți de viața și munca lor. Află mai multe despre cercetare.

Stare de bine

249 De profesori care fac parte din școli ale încrederii intrate în program în anul întâi, 2020, au răspuns la un chestionar, la începutul anului al 3-lea (sep-oct 2022), și răspunsurile lor prezic niveluri mai scăzute de depresie, stres, epuizare și anxietate. Practic, cu cât profesorii se implică mai mult, stresul, anxietatea, depresia și epuizarea lor pot scădea. Află mai multe despre cercetare.

RELAȚII SĂNĂTOASE

18000  de elevi și-au asumat roluri de leadership, adică au contribuit la desfășurarea activităților din școală; în mai bine de 1.711 de săli de clasă există un sistem prin care elevii să își măsoare și să își consolideze relațiile de încredere cu colegi și cu cadrele didactice cu care se întâlnesc zi de zi; în peste 447 de clase au avut loc întâlniri cu părinții conduse de elevi. Află mai multe despre cercetare.

ÎNCREDERE

147782 de elevi din Școlile Încrederii (afirmă că) se simt auziți, văzuți, înțeleși și au încredere în sine și în ceilalți. Ceea ce fiecare copil, din fiecare școală, merită. Află mai multe despre cercetare.

Implică-te

Haide să schimbăm împreună în (mai) bine felul în care se face educație în România. Trimite cuvântul „INCREDERE” la 8845, donează 2 euro/ lună către Școala Încrederii și ajută(-ne) să ajutăm elevii din sistemul școlar românesc să fie și să se simtă auziți, văzuți. Fiecare copil, din fiecare școală, contează. Și fiecare donație contează.

Redirecționează

Susține-ne fără niciun cost, prin redirecționarea impozitului de 3,5% din venit, dacă ești persoană fizică sau de 20% din profit, dacă ești persoană juridică. Te așteptăm aici: domnita.szabadi@scoalaincrederii.ro.

Donează-ți ziua de naștere

De ziua ta devii cu un an mai bun, dacă-ți dăruiești ziua de naștere. P.S. La mulți ani și la cât mai multe sentimente de „gift of giving”.

Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să îți trimitem (po)vești bune și de bine, abonează-te la newsletterul nostru (trimis cu mindfulness/ grijă și atenție).