Donația ta

transformă vieți:

Cu 50 de lei 

ajuți un elev să învețe și crească un an într-o școală a încrederii

Cu 300 de lei 

ajuți un profesor să primească timp de șase luni sprijinul de care are nevoie ca să aibă grijă de fiecare copil din clasa lui.

În 2050, judecătoarea Mara Ivan dă verdictul care schimbă pentru totdeauna viața unei familii.

Cine este Mara Ivan?

Acum, ea este elevă în clasa a XII-a, și în fiecare zi încearcă să le demonstreze adulților din viața ei că poate. Este una dintre puținele fete într-o clasă de 20 de băieți și toată viața s-a confruntat cu aceleași vorbe din partea profesorilor și părinților ei. „O fată nu se comportă așa. De ce nu vrei să alegi ceva mai potrivit?”

Mara își dorește să devină judecător. O meserie care, bineînțeles, în ochii celor din jurul său, „nu e potrivită pentru o fată”. 

Mara nu este doar un nume imaginar. Firește că noi am inventat-o, însă, ea întruchipează viața sutelor de copii din școlile de stat din România care se confruntă cu lipsa de încredere pe care adulții din jurul lor o manifestă, doar pentru că fac alegeri care nu se aliniază cu așteptările lor. Ce se întâmplă cu acești copii? Cum vor putea face alegerile de care depind atât ei cât și viețile oamenilor cu care interacționează?

Imaginați-vă un viitor în care Mara, acum adult, nu mai oferă un verdict bazat pe constrângerile unui moment de ezitare, rezultatul anilor în care nimeni nu a avut cu adevărat încredere în ea.

Dar ce-ar fi dacă am interveni chiar acum pentru a schimba experiența din școală a Marei și a altor copii aflați în situații similare? Ce-ar fi dacă i-am sprijini pe copiii din școlile de stat să fie exact ce și cum vor ei să fie. Dacă ar învăța într-o școală a încrederii, părinții Marei ar conștientiza că nu-i putem forța pe copiii noștri să facă alegerile pe care noi, adulții ne așteptăm să le facă doar pentru că „le vrem binele”, ci îi susținem și îi îndrumăm să-l descopere singuri. În Școala Încrederii, Mara ar avea parte de adulții care să o sprijine să facă alegerile potrivite pentru ea. Pentru că noi îi învățăm pe adulții din școlile de stat din România că schimbarea pleacă de la ei și se va răsfrânge asupra copiilor. Care vor fi și vor face bine.

Dar Mara nu învață într-o școală a încrederii și va continua să lupte împotriva unui mediu care nu o susține și în care nu se regăsește. 

Copiii care trec astăzi pragul școlii pot fi liderii de mâine. Ajută-ne să ajungem la ei. Donează acum și ajută-ne să transformăm fiecare școală de stat din România într-o școală a încrederii.

Vrem să ajungem la toți. Pentru că fiecare copil, din fiecare școală, contează. 

Donează prin transfer bancar

Donează aici: RO88 BTRL RONC RT05 0991 9701, Școala Încrederii

Ai o întrebare legată de donația ta?

Scrie-ne pe adresa: prieten@scoalaincrederii.ro sau contactează-ne la numărul de telefon +40 790 138 767

Fii parte din Școala Încrederii!

Dacă vrei să faci parte din procesul nostru și să afli mai multe detalii despre program, trimite-ne un mesaj.