Procesul Școala Încrederii a luat naștere din pasiunea și dorința Ruxandrei Mercea, a lui Ciprian Ghișa și a Domnicăi Petrovai de a readuce încrederea în școlile din România prin schimbarea culturii organizaționale, prin leadership și prin dezvoltarea relațiilor sănătoase între toți membrii comunității.

Fondatori

“Îmi doresc ca toți copiii României să aibă curajul și puterea să își asume propria viață, având resursele interne să se reinventeze, să persevereze și să fie împliniți.”

Ruxandra Mercea

Ruxandra Mercea este director Transylvania College, co-fondator Asociația Wellbeing Institute, facilitator Leader in Me și mamă a trei copii. Ea crede că schimbarea și transformarea în educație vine din interiorul fiecărei școli. Speranța Ruxandrei este că tot mai multe școli din țară vor conștientiza că pot să se schimbe pentru binele copiilor.

“Tot ce ne dorim este ca elevii din fiecare școală să se simtă în siguranță, să găsească adulți în care să poată avea încredere și să aibă experiențe memorabile în fiecare lecție.”

Ciprian Ghișa

Ciprian Ghișa este profesor de istorie, director la Transylvania College (linia română), co-fondator al Asociației Wellbeing Institute, facilitator în procesul Școala Încrederii, ofițer pentru examene Cambridge și tată a trei copii.

“Povestea mea își are rădăcinile în credința în cuplu și familie, în iubire și în preocuparea fiecăruia dintre noi pentru propriul proces de evoluție și maturizare emoțională.”

Domnica Petrovai

Domnica Petrovai este psiholog clinician pr. și psihoterapeut, fondatoarea companiei Mind Education și a Școlii pentru Cuplu și mamă a doi copii.

Povestea lui Alex

A fost odată un copil încurajat să viseze și să creadă cu tărie în visul lui, oricât de nebunesc suna. Alex este din Buzău și va studia biologie marină. Povestea lui Alex este povestea oricărui copil căruia i se dă o șansă. Povestea unui copil sprijinit necondiționat, mai ales atunci când îi e greu, de adulții din viața lui, de profesori inimoși, care își doresc la fel de mult ca el să reușească.

De multe ori destinul unui copil, indiferent de mediul din care provine, e influențat puternic de un adult. Dacă măcar un singur om îi vede potențialul și îl încurajează să meargă înainte cu încredere pe drumul lui, acel copil are șansa să-și vadă visul cu ochii și să schimbe lumea. Fiecare dintre noi putem fi acel adult în viața unui copil, să-l ajutăm să-și scrie povestea, așa cum visează.

Școala Încrederii

Școala Încrederii este un proces, primul de acest gen în România, care transformă experiențele de învățare ale copiilor, prin schimbarea relațiilor dintre elevi, profesori și părinți din neîncredere în încredere, din critică și respingere, în acceptare, din dependență, în autonomie.
Acest proces are ca fundament cercetarea efectuată de o echipă de experți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, al cărei prim rezultat a relevat că lipsa încrederii între adulți este una dintre cauzele problemelor existente în educație.
Școala devine o comunitate a încrederii, contribuției și vitalității.
Despre noi-povestea noastră
Scop și obiectiv 2030

Starea de încredere. Definiție.

Încrederea înseamnă ...

... să avem curaj și îndrăzneală, să ne redefinim prin empatie și bunătate, maturitate emoțională și înțelegere de sine. Să construim un sentiment de siguranță în relația cu ceilalți și să fim conștienți de contribuția la bunăstarea comunității în care trăim și muncim.

... să readucem iubirea și bucuria de a trăi. Să avem grijă de noi, dar și unii de ceilalți în viața noastră de zi cu zi.  

... să ne asumăm trecutul si prezentul încă traumatic, atat cel personal cât si cel colectiv si impactul lor în viața fiecăruia. 

....să gasim puterea de a crede în noi inșine, în ceilalți, și să avem deschiderea de a alege să fim împreuna și să fim vulnerabili. 


Prin acest proces vom…

1.200 de școli în procesul Școala Încrederii 20% din total școli la nivel național - masa critică necesară transformării din interior a sistemului, devenind un proces ireversibil.

Fii parte din Școala Încrederii!

Dacă vrei să faci parte din procesul nostru și să afli mai multe detalii despre program, trimite-ne un mesaj.